torsdag 25 december 2014

Pizza på trattkantarellmjöl



Mycket god pizza med trattkantarellmjöl.  Dryckesval blir naturligtvis en klassiker, Chianti. Systembolaget har ett bra utval. Testa själv vilken vin som passar dig bäst till denna maträtt. Det dyraste vinet är inte alltid godast, mat och vin är symbios och handlar om matchning mellan de eteriska oljor som bygger upp smaker i maten och vinet. Detta är komplext men med exprementering vid spisen ger hemmakocken en djupare kundskap med tiden. Våga testa olika typer av kryddningar när du lagar mat.


Smula jästen i en bunk för att sedan röra om det med det 30°vinet samt vattnet.
Tillsätt sedan olja och salt
Tillsätt mjöl och mjölet från trattkantarellerna, successivt.
Knåda degen tills den är smidig och fin
Låt sedan degen jäsa i 40-60 min, 60 min är att föredra.
Grädda i mitten av ugnen, 225 - 250 grader i 10 -15 min.

Recept deg
30 gram jäst
3 dl vatten 30°
1/2 dl vitt vin 30°
4 msk rappsolja
1 tsk havssalt
9dl mjöl
1/2 dl trattkantarellmjöl

Tomatsås
4 finhackade tomater, sötare tomater ger fylligare smak. 
2 matskedar tomatpuré
3-5 matskedar vitt vin

Topping
100-200 gram cheddar ost
3 matskedar färsk basilika
5 matskedar färsk spenat
1 näve finhackade pinjenötter
2 nypor salt
Nymalen svartpeppar efter behag

Lycka till!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar